My FrEnz

Monday, November 24, 2014

HASIL MENUAI DI EXPO BABY

Salam semua..
Hrmmm hr ni dah keje setelah 2hr cuti minggu..
Tapi cuti pon xmacam cuti cz kuar je..
Hari sabtu tu aku dengan gigihnya pergi ke mom n baby expo tu.
Ingat kul 9 nak dah nak gerak tapi tunggu en suami..
Kul 10 baru dpt gerak.. Kitaorg park kereta kat ktm..
Kalau nak parking kat mid valley tu paham2 la..

Sampai sana..Pergh... Ramai giler kot tgh beratur..
Aku terus ke booth Tomee Tippie..
Org pun dah ramai. Cari2 btl yg 5oz tu xde..
Ty pekerjanya kata dah habis semalam..
Lor xpatutlah kan.. Buat kuar la sikit2.. Kesiaanla kalau yg xdpt
pergi semalam mcm aku ni... huhu..

Kebetulan rezeki aku , dia kuarkan 6kotak yg 9oz tu..
Less 60%.. Dapat harga rm10.65.. Lagi berbaloi dgn yg 5oz tu..
Pastu pergi servey breast pump..
Akhirnya unimom yang jadi pilihan..
Dia ada untuk 2 pump elektrik n 1 pump manual..
Oklah tu... hehehe..


sian Izzah Hanan kena tinggal... hehee..
 
 



Friday, November 21, 2014

8th Maternity & Children Expo Mid Valley

Salam hari jumaat..
Hari ini aku tak kuar ke mana2 pon wlaupun waktu rehat yang panjang.
Al maklumlah kwn2 yg selalu bawak aku tu tiada kat opis..Hahhaa
Ingat hari ini nak kuar pergi Mid Valley..
Tp memandangkan ada orang yang nak teman aku esok..
So pepagi lagi aku akan ke sana..
Seronoknya  rasa..  Tu belum pergi lagi.. Hahhaa..

Bulan lepas masa keluar ngan kengkawan bawak Izzah Hanan pergi skali.
Ooowwwhhhh xboleh nak membeli..
So esok kena tinggallah.. Nanti xpasal2 penat je pergi.. Tp brg baby xdapat nak bli pon..
Barang2 yang nak dibeli pon aku dah senaraikan... Tambah yang mana tiada je..
Harap berjaya lah beli Breast Pump.. hehhee..
Semangat nak fully breast feed.. Izzah dulu awal2 aku dah campur..
Sayang rasanya.. So yang ni malas ke tidak, kena rajin lah..

Murah sesangat botol tu.. Sesuailah untuk baby kan.. hehehe.. Jom mommy2 pergi sana...

#kenapalah buat time belum gaji.. Tapi kalau ada gaji confirm habis gaji aku.. hahhaa..

Wednesday, November 19, 2014

LAWATAN KE KLINIK

Salam semua..
Hrmmm nasib baik dpt doc baik ms chek up..
Siap ty, awak makan ape yg naik 7.2 tu..
Makan karipap ler 2ketul.. Nak elak makan nasi..
Gini jadinya.. Hahahhaa..
Siap dia senyum2 n cakap lagi, memula awak akan kerap jumpe saya..
Xpelah.. Ada 12w lagi.. huhuhu

Sebenarnya kencing manis aku tu atas pagar..
Yang baik 7.8 ke bawah.. Tapi aku ngam2 7.8..
Nasib badan la..
Hrmmm bulan 12 ni 4hr aku kena pergi klinik..
1hb - cucuk n ambik darah..
9hb - dgr taklimat pemakanan.. ( cara jaga pemakanan)
11hb - buat bsp lagi (yg ni 4x ulang ke klinik mcm 2hr lepas)
12hb - jumpe doc..
Tu belum dia bagi tarikh appointment 2mgu skali..
Hadoi.. Muka aku je kat klinik tu..
Dah kena drive sendiri.. Driver dah keje xsehaluan..
Dulu boleh je pakai driver..
Sabor jelah baby.. hehhee..

#mood berblog berbunga2.. hahaha.. 
#tu lah sape suh minum teh ais pepagi.. hahha

Tuesday, November 18, 2014

BSP OH BSP

Semalam aku kena ulang alik pergi klinik ler..
Kena buat BSP.. Hadoi.. camne ler terdetect kencing manis pulak..
Hishhhh dugaan betul..
KKIA area umah aku xnak bagi MC pulak.. Time slip je dia bagi..
Mana aci kan.. Kawan aku punya dapat.. Pastu nurse pelatih pon ckp
dekat klinik dia pon bagi.. Hish kedekut betul.. MC je kot..
8am & 11am aku pergi sana..
Ingat nak cuti.. Kot2 lepas ni kena lagi.. Biarlah masuk opis la..
Pukul 2pm aku  pergi area opis.. Tp penat la berulang alik camtu.. huhu..
Malam karang pergi klinik 1malaysia la..
Hrmmmm hari ni aku kena mengadap Doc pulak..
Xpelah Baby, demi kamu mommy sanggup buat ape saje..
Harap kamu ok aje di dalam tu.. Xsabar mommy nak jumpe kamu..
Ada 12w ++ lagi.. Sabar naaa...



 
Bacaan malam tu xok tu.. Macam mana la karang..

Friday, November 14, 2014

2 mlm di Lagend Resort Cherating

Salam n morning...
Hari ini hari terakhir di sini...
Insyaallah ni outstation terakhir..
Lepas ni takut dah tak larat...
Xsabar nak balik jumpe kakak Izzah Hanan..
Rindunya mommy..

Damainya pagi2 dengar deruan ombak..
Harap mommy dapat bawak izzah dtg sini..
Hotel dia pon ok..




Monday, November 10, 2014

JAWAPAN BODOH

Kekadang org yg belajar degree xsecerdik jawpan yang diberi..
Opss sory, aku xmengata org lain.. Maaf yea org yang ada degree..
Aku mengata org yg buat salah ngan aku je..
Maklumlah aku belajar setakat sijil poly je..
Xsetaraf orang ambik degree kat Universiti...
Aku harap sgt dia baca blog aku ni..
Untungkan kalau kita boleh mengembirakan hati org kita syg
tp dalam masa yang sama kita menyakiti hati org lain..
(jawapan bodoh).. Nak gembirakan ht org jakun..
Pepatah mcm nilah kot..
Kera di hutan disusukan, anak dirumah kelaparan..
(Entah betul ke tidak aku main bedal je..)

Aku pun dah xfaham dengan dunia sekarang..
Ramai yang mengambil kesempatan di atas kebaikan org lain.
Tapi xpe. Sehebat mana pun perancangan kita, Allah yang tentukan..
Aku redha dengan semua ketentuan Allah..

#langkah pertama dah ambil tp tiada penyelesaiannya..
#langkah kedua dalam proses...
#langkah ketiga.. everything is over.. Diorang menang.. Aku kalah..

Thursday, November 6, 2014

KENAPA ENGKAU..

Di sini aku bukan nak mengaibkan sesiapa..
Tapi rasa tak tertanggung sesgt..
KepadaNya aku sudah mengadu..
Di mana silapku pun aku tak tahu..
Tapi knape aku yang kena lalui semua ini..
Knapa mesti berulang hal tersebut..
Aku dah penat nak lalui semua ni..
Stress sesangat hanya Allah yang tahu..

Kadang rs macam rasa sgt bodoh..
Diperbodohkan oleh manusia2 lain...
Atas kepentingan diri sendiri mereka..
Kalaulah tiada undang2 dah lama aku ambik tindakan sendiri..
Tapi bila fikir family masih perlukan aku,
xperlulah aku nak bodohkan diri berulang kali..
Tapi ini cukup tak adil bagi aku..
Hanya bersabar lah aku mampu.. Pujuk hati sendiri...

#kpd yg berkenaan.. tlg sedar diri sikit dri alam ciptaan kamu.. jgn seksa jiwa org..