My FrEnz

Wednesday, June 24, 2015

BABY Z a.k.a IZZ HARRAZ

Alkisahnya... aku nak letak nama baby keduaku
NIK MUHAMMAD IZZ ZHARIF HARRAZ..
namun mendapat tentangan hebat dari en suami..
Katanya panjang sangat.. Bila di pikir2 memang pon...
Tu sebab aku panggil baby Z sebelum ni..
So ZHARIF  terpaksa di buang.. hehehe
Bukan ape.. ada sedara dah letak IZZ..
Xmo kata meniru kan walaupon IZZ tu pon tersenarai..

Lagipun nama kakaknya IZZAH, sesuai benar di letakkan IZZ..
hehhee.. IZZ pon leh jadi Z jugak... hahhaah..

xpe, baby Z tu aku hanya bahasakan dalam blog je.. hehehe
Xpernah terniat sungguh2 cz masa tu waktu belum tiba lagi... hehehe


sekarang kami panggil dia Harraz a.k.a abam sado.. hahahaa

Kakak Izzah panggil dia Abang Harraz.. Coz panggilan tu rayyan.. Dia kan adik.. hehehe

Ok. sekian untuk hari ini.. 



PRIVATE KAN BLOG

hehe.. baru aku perasan yang aku telah ter'private' kan blog aku ni.. kikiki
sory kengkawan.. ( ceh bajet ada kawan )..
hahhahaa..

ape pon selamat kembali nurulhanif setelah menyepi setengah tahun..
hehhee..

Monday, June 22, 2015

BABY KEDUA

Assalamualaikum..

Dah sebulan dah masuk keje..
Bermakna babyku pom dah 4bulan.
Busy bebenor sampai xsempat nak jenguk blog..
Maklumlah nak siapkan report.
My bos selalu outstation.. so xdapatlah nak siapkan keje aku..
Kesian dia. Bygkan bulan Mei 3 /4 je masuk opis.. hehe

Apepun.. Perkenalkan Nik Muhammad Izz Harraz..
Ni gambar nya
Ni gambar saya selepas 2jam dilahirkan
 

Ni gambar saya pada 2/5/2015. Bersama kembar pantang saya.. Rayyan Riqzy..
Beza 10 hr je kitaorg.. hehe

Thursday, April 9, 2015

WELCOME TO THE WORLD NIK JUNIOR

Salam semua..
After 3month menyepi..
Almaklumlah bulan 1 bz sesgt..
Dengan duty di bilik gerakan bencana lagi..
Lepas tu nak settlekan kerja..
Nak cuti 3bln kan..

Bulan 2 aku stat cuti n pulang ke kg halaman..
Syukur alhamdulillah.. selamat jgk smpai..
Tanggal 13 Feb 2015.. aku selamat melahirkan baby boy.. pada jam 7.04mlm dengan berat baby 2.84kg..

#gambar nanti akan di upload kemudian.. susah eh menaip guna hp ni.. nak upload gambar pon susah..


Friday, December 26, 2014

GOLD COAST MORIB DAY 2

Hari ini aku bengkel nya dari pagi sampai malam..
Ingat malam dia bagi aku rest.. Owh tidak..
Balik malam tu en Suami ajak kuar makan2..
Izzah n my mum xikut cz Izzah dah tido.. Tapau je untuk my mum..
Sotong n udang celup tepung.. huhuhu..
Layan gambar Izzah Hanan main air..
Ni dah petang masa aku turun sama..
Aku mampu tengok je.. Huwaaaa..




 
#sukalah Izzah Hanan ikut mommy g keje.. huhuhu..
# Hari ketiga dah xmain dah. Dadynya dah keje.. Tunggu waktu lunch daddynya mai ambik..

Tuesday, December 23, 2014

GOLD COAST MORIB

Salam semua...
Aishhh mengantuk pulak pepagi ni.. hadoi...
Minggu lepas xsempat nak update blog..
3hr2mlm bermeyuarat aduan di Morib..

Alang2 dia bagi satu bilik sorang..
Aku angkut la semua datang..
Hahhaa.. Tapi bestlah.. Izzah Hanan la yang suka..
Nasib daddynya sanggup nak ambik cuti sehari..
Aku pulak berbengkel n mesyuarat dari pagi sampai malam..
N dia bagi satu tiket utk masuk ke Taman Tema..
Beli untuk budak ajelah..
Mak aku hanya tengok dari atas je.. Kalau turun pon dia xmandi.
Hehhee..





 
Best n cantik sangat.. Tapi ni musim cuti sekolah kan.. ramai org datang..
Izzah Hanan siap suh datang lagi bile baby dah kuar.. huhuhu

Wednesday, December 10, 2014

MENGHITUNG HARI

Salam n morning everybody..
Hehhee... Hari ni hari bernasib baik bagiku..
Syukur alhamdulillah...
Hehhee.. Sepatutnya aku kena attend meeting bagi pihak bos..
Dengan KSU pulak tu.. Xkecut perut.. Walaupun pergi untuk mendengar
tapi semua yang hadir tu golongan P & P..
Tetiba meeting tu di postpone kan...

Hehehee... Semalam dapat calender baru 2015..
Seperti biasa aku dengan pantasnya mencatat @
merancang cutiku untuk setahun... Hhahahaha..
Lagi 7minggu sahaja lagi aku akan pulang ke kampung...
Pulang untuk bercuti selama 3bulan...
Sebelum ni aku hanya sempat ambik 2bulan sahaja...
Tapi bukan 3bulan pon berada di kg..
Habis pantang terus balik KL..
Kesian tgl En suami sorang2.. Pastu Izzah Hanan pon dah sekolah..
Nanti banyak ketinggalan la..

Ok.. Jom sambung kerja..

#30w now... xsabar nak berjumpe dengan baby Z mommy..
#kakak pon setiap malam bercakap dgn baby..