My FrEnz

Wednesday, December 10, 2014

MENGHITUNG HARI

Salam n morning everybody..
Hehhee... Hari ni hari bernasib baik bagiku..
Syukur alhamdulillah...
Hehhee.. Sepatutnya aku kena attend meeting bagi pihak bos..
Dengan KSU pulak tu.. Xkecut perut.. Walaupun pergi untuk mendengar
tapi semua yang hadir tu golongan P & P..
Tetiba meeting tu di postpone kan...

Hehehee... Semalam dapat calender baru 2015..
Seperti biasa aku dengan pantasnya mencatat @
merancang cutiku untuk setahun... Hhahahaha..
Lagi 7minggu sahaja lagi aku akan pulang ke kampung...
Pulang untuk bercuti selama 3bulan...
Sebelum ni aku hanya sempat ambik 2bulan sahaja...
Tapi bukan 3bulan pon berada di kg..
Habis pantang terus balik KL..
Kesian tgl En suami sorang2.. Pastu Izzah Hanan pon dah sekolah..
Nanti banyak ketinggalan la..

Ok.. Jom sambung kerja..

#30w now... xsabar nak berjumpe dengan baby Z mommy..
#kakak pon setiap malam bercakap dgn baby..

Tuesday, December 2, 2014

3D 4D SCAN

Hari minggu lepas aku booking untuk buat scan 3d4d..
Aku ambik hari sabtu kat Klinik Fauziah Ampang.
Selesai menabur di Jakel aku ke sana..

Walaupun aku dah tahu jantina nya.. Tapi untuk kenangan
aku rasanya macam nak buat.. masa Izzah dulu xberkesempatan nak buat.
Tapi baby xnak tunjuk muka sangat.. Selepas beberapa kali scan baru la nak tunjuk..
Tapi muka masam je.. Penat kot.. Mommy xlunch lagi waktu tu.. hehhee
Hasilnya..


Hehhe.. Suka sangat kakak Izzah bile tengok baby.. Terutama bile baby tunjuk jantinanya..
Malu2 kakak.. Suka lah dapat geng.. 11w lagi kita akan jumpe baby Z ni.. hehhee

PEMBALASANNYA AKAN TIBA NANTI

Salam tengahari..
Hehhee.. Bersyukur walaupun hidup aku penuh dugaan
tapi aku tetap hadapinya dengan tabah..
Memikirkan baby dalam kandungan..
Aku buang anasir2 jahat yang selalu bermain di fikiranku..
Buat org2 yang telah mengkucar kacirkan kehidupan aku,
bertaubat n insafkan diri.. Insyaallah kita buat kat orang,
suatu hari nanti adalah pembalasannya..

Aku bukan sesiapa untuk menghukum kalian semua..
Kalian dah dewasa.. Dah boleh fikir baik n jahatnya..
Mungkin sekarang waktu indah untuk kalian..
Tapi satu hari nanti tengoklah sampai mana keindahan tu dapat bertahan..

Tapi kalau aku berada di tempat engkau aku tidak akan
buat ape yang telah engkau lakukan..
Semasa umur aku 18thn dulu.. Aku pernah terjebak dlm permainan
seperti yang engkau lakukan..
Tapi aku tidak meneruskan semua tu..
Jangan nak cakap sangat kita tak tahu bile kita nak mati,
dengan siapa jodoh kita...
Tepuk dada tanya selera la...



Monday, November 24, 2014

HASIL MENUAI DI EXPO BABY

Salam semua..
Hrmmm hr ni dah keje setelah 2hr cuti minggu..
Tapi cuti pon xmacam cuti cz kuar je..
Hari sabtu tu aku dengan gigihnya pergi ke mom n baby expo tu.
Ingat kul 9 nak dah nak gerak tapi tunggu en suami..
Kul 10 baru dpt gerak.. Kitaorg park kereta kat ktm..
Kalau nak parking kat mid valley tu paham2 la..

Sampai sana..Pergh... Ramai giler kot tgh beratur..
Aku terus ke booth Tomee Tippie..
Org pun dah ramai. Cari2 btl yg 5oz tu xde..
Ty pekerjanya kata dah habis semalam..
Lor xpatutlah kan.. Buat kuar la sikit2.. Kesiaanla kalau yg xdpt
pergi semalam mcm aku ni... huhu..

Kebetulan rezeki aku , dia kuarkan 6kotak yg 9oz tu..
Less 60%.. Dapat harga rm10.65.. Lagi berbaloi dgn yg 5oz tu..
Pastu pergi servey breast pump..
Akhirnya unimom yang jadi pilihan..
Dia ada untuk 2 pump elektrik n 1 pump manual..
Oklah tu... hehehe..


sian Izzah Hanan kena tinggal... hehee..
 
 



Friday, November 21, 2014

8th Maternity & Children Expo Mid Valley

Salam hari jumaat..
Hari ini aku tak kuar ke mana2 pon wlaupun waktu rehat yang panjang.
Al maklumlah kwn2 yg selalu bawak aku tu tiada kat opis..Hahhaa
Ingat hari ini nak kuar pergi Mid Valley..
Tp memandangkan ada orang yang nak teman aku esok..
So pepagi lagi aku akan ke sana..
Seronoknya  rasa..  Tu belum pergi lagi.. Hahhaa..

Bulan lepas masa keluar ngan kengkawan bawak Izzah Hanan pergi skali.
Ooowwwhhhh xboleh nak membeli..
So esok kena tinggallah.. Nanti xpasal2 penat je pergi.. Tp brg baby xdapat nak bli pon..
Barang2 yang nak dibeli pon aku dah senaraikan... Tambah yang mana tiada je..
Harap berjaya lah beli Breast Pump.. hehhee..
Semangat nak fully breast feed.. Izzah dulu awal2 aku dah campur..
Sayang rasanya.. So yang ni malas ke tidak, kena rajin lah..

Murah sesangat botol tu.. Sesuailah untuk baby kan.. hehehe.. Jom mommy2 pergi sana...

#kenapalah buat time belum gaji.. Tapi kalau ada gaji confirm habis gaji aku.. hahhaa..

Wednesday, November 19, 2014

LAWATAN KE KLINIK

Salam semua..
Hrmmm nasib baik dpt doc baik ms chek up..
Siap ty, awak makan ape yg naik 7.2 tu..
Makan karipap ler 2ketul.. Nak elak makan nasi..
Gini jadinya.. Hahahhaa..
Siap dia senyum2 n cakap lagi, memula awak akan kerap jumpe saya..
Xpelah.. Ada 12w lagi.. huhuhu

Sebenarnya kencing manis aku tu atas pagar..
Yang baik 7.8 ke bawah.. Tapi aku ngam2 7.8..
Nasib badan la..
Hrmmm bulan 12 ni 4hr aku kena pergi klinik..
1hb - cucuk n ambik darah..
9hb - dgr taklimat pemakanan.. ( cara jaga pemakanan)
11hb - buat bsp lagi (yg ni 4x ulang ke klinik mcm 2hr lepas)
12hb - jumpe doc..
Tu belum dia bagi tarikh appointment 2mgu skali..
Hadoi.. Muka aku je kat klinik tu..
Dah kena drive sendiri.. Driver dah keje xsehaluan..
Dulu boleh je pakai driver..
Sabor jelah baby.. hehhee..

#mood berblog berbunga2.. hahaha.. 
#tu lah sape suh minum teh ais pepagi.. hahha

Tuesday, November 18, 2014

BSP OH BSP

Semalam aku kena ulang alik pergi klinik ler..
Kena buat BSP.. Hadoi.. camne ler terdetect kencing manis pulak..
Hishhhh dugaan betul..
KKIA area umah aku xnak bagi MC pulak.. Time slip je dia bagi..
Mana aci kan.. Kawan aku punya dapat.. Pastu nurse pelatih pon ckp
dekat klinik dia pon bagi.. Hish kedekut betul.. MC je kot..
8am & 11am aku pergi sana..
Ingat nak cuti.. Kot2 lepas ni kena lagi.. Biarlah masuk opis la..
Pukul 2pm aku  pergi area opis.. Tp penat la berulang alik camtu.. huhu..
Malam karang pergi klinik 1malaysia la..
Hrmmmm hari ni aku kena mengadap Doc pulak..
Xpelah Baby, demi kamu mommy sanggup buat ape saje..
Harap kamu ok aje di dalam tu.. Xsabar mommy nak jumpe kamu..
Ada 12w ++ lagi.. Sabar naaa...



 
Bacaan malam tu xok tu.. Macam mana la karang..