My FrEnz

Tuesday, September 23, 2014

SEMOGA DIPERMUDAHKAN SEGALA URUSANKU

Minggu ni dah 19w..
Sekejap je masa berlalu...
Dua minggu lagi nak balik kg lagi..
Balik anta nenekku n raya haji sekali..
Tahun depan la pulak balik..
Untuk cuti panjang 3 bulan.. hehhee..

Minggu lepas aku ada 2 appointment..
Rabu di KKIA Salak Selatan..
Khamis pulak di HUKM..
Masa di HUKM doc scan.. N
Dah nampak semua sifatnya..
Muka je xnampak coz dia tutup ngan tangan..
N doc ternampak anunya.. dia cakap BOY ni...
2x doc scan kat situ.. Xkisah jantina asal semuanya selamat..
Syukur Alhamdulillah.. Setelah penantian selama 4tahun..
Ada sebabnya kenapa Allah tidak memberikan rezeki awal kepada kami..


#kakak Izzah selalu ty psl baby.. Suka sgt dia.. Siap pggl baby boy lagi. Padahal ms tu belum
scan lagi... hehe

Wednesday, August 27, 2014

TERCAPAI IMPIAN SI DIA

Salam tengahari...
hari ni suram je..
Kat opis pon tiada org sgt..
Ada yang outstation la.. kursus la..
Yg bestnya 8-12 aku pon outstation di Negeri tercinta..
Hehhehehe.

Semalam, berita gembira buat En Suami..
Dia berjaya dapat tawaran  sambung belajar..
Tu lah impian dia.. N impian arwah mamanya..
Aku bab2 sambung belajar dah out..
Dah tak minat.. Kebetulan ex roomate aku pun dapat..
Tahniah korang... Aku pon tumpang gembira..
Entah2 nanti korang jd 'bos' aku.. hahhaa..

Tapi kitaorg balik kg aku dulu..
sebelum lapor diri ke Negeri di selatan..
Ada kenduri sepupu mak aku...
Semoga perjalananan kami di permudahkan..
KL- Kelantan -Skudai - Kelantan..


Thursday, August 21, 2014

MERAGAM

Salam tengahari..
Hari makan cempedak goreng.. (makan pon nak bgthu)
hahhahaha.. Dah habis.. xsempat snap pon..

Aishhh.. Ni cerita pagi tadi..
Setiap pagi sekarang lepas cuti hari raya,
Izzah Hanan 'berdrama' pagi2..
Haduh.. jenuh nak memujuk..
Kalau pagi tadi nak ikut pergi opis..
Meraung pengang2 betis aku.. (ms tu tgh iron baju)
So kena lah sesi pujuk memujuk..
n terlewat la ke opis..

So aku kna banyak sabar..
xboleh nak marah2 dia..
al maklumlah dia dh rs ada org lain akan
'curi' mommy dia xlama lagi.. hehehe..

rindu anak mommy yg byk mulut ni.. hehhe

Wednesday, August 20, 2014

ENTRY PERTAMA 2014

Dah lama aku tidak menerjah blog ni..
mood berblog tiada lagi dalam diriku..
tersangat bz dengan kehidupan seharian..
Balik kerja layan anak..
Saat itu yang paling best dalam hidup..

Tetiba petang ni rs nak berblog..
Namun tiada apa yang boleh dikongsikan.
Selamat Hari Raya Aidilfitri.
Maaf zahir batin kengkawan semua..
Mood raya masih menebal dalam diri ni.
Mana taknya, asyik makan je..

Oklah. dah masa utk balik kerja.
Xsabar nak jumpe anak mommy.
Pagi dah menangis..
Tiap2 pagi wat hal sekarang..
Sabar jelah wahai hati..
Anak tengah nak membesar..
Sory syg kalau mommy garang sgt..

Monday, December 30, 2013

Besarnya DugaanMu

Ya Allah... Kepadamu aku berserah...
Dengan segala dugaan dan ujian yang telah berikan hamba mu ini..
Aku redha n berserah...
Hanya kepada Mu aku mengadu dan meluahkan segala terbuku di hati..
Andai kata ianya bukan yang terbaik buatku... Aku redha Ya Allah..

~tawakal n berdoa

Wednesday, November 20, 2013

6 BULAN TELAH BERLALU...

Assalamualaikum n selamat pagi..

hai kengkawan semua.. (ceh bajet ade kawan).
So u' all cz lama aku menghilangkan diri..
Entah mengapa aku seperti tiada keinginan untuk berblog..
Kali terakhir bulan april..

Bulan April n Mei saya banyak outstation cuti..
So masuk opis, kerja berlambak lah..
Mengadap pc je kerjanya..
Xde masa nak main2..

Bulan Jun pulak aku disahkan keguguran..
Sedih yang amat.. hanya Allah yang tahu..
xpelah.. Harap ada rezeki lain kali..

Bulan Julai pulak puasa..
Sibuk uruskan hal kahwin cousin aku.
al-maklumlah aku kakaknya.. hehe..

Conclusionnya tahun ni aku banyak outstation..
balik opis mengadap kerja.. Masa outstation sok sangat..
So tu alasan aku untuk tidak berblog..
Harap lepas ni aku ada semangat untuk berblog yea kengkawan..
LOB U SO MUCH.. hehe..

nanti sambung lagi yea.. :)

Monday, April 15, 2013

SAYA KEMBALI

Salam rakan2 sekalian,
Perghh berhabuk n bersarang kot blog ni...
Lama xmenjenguk n xpost entry...
Bz memanjang je kerjanya..
Mood berblog pun dah ke laut...

Sabtu malam lepas, aku n en hubby join reunion
geng2 poly Kota Bharu...
Memula aku xnak pergi cz banyak komitmen kot bulan ni..
Servis miss oren ler, nak pi cameron la, nak balik kg n
yang paling penting nak celebrate besday Girl kami...

Gaji pun hujung minggu depan baru dapat.
So banyak ler oncos nya.. hehe..
Xpelah rezeki dari Allah semuanya..

Terima kasih kepada pengajur contest puterikasih...
Saya dah dapat baju t-shirt dari Azie Namico..
Cantik tapi lupa nak snap..
Terima kasih bebanyak yea.. :)

* Nanti sy upload gambar reunion kami..


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...