My FrEnz

Friday, October 31, 2014

AKU Vs SINGA

Salam pagi Jumaat...
Sepatutnya di hari mulia hari jumaat ni mood elok2 je..
Maklumlah esok cuti..
Tapi aku? Hishhh ada je mahkluk buat aku sentap...

Al kisahnya malam tadi ketika kitaorg sekeluarga duk layan tv...
Masukkan wassap dari mahkluk yang suka mengwassap suami aku..
Sibuk je nak tau bile suami aku last keje la.. Knape nak bhenti la..
Bile dia text sebelum ni pon aku xkisahlah..
Sebab aku hanya rasa diorg just kawan seOPIS walaupun lain jabatan..

Skali dia kata malam td knape 'muka wife mcm marah je td'? ( ayat cover en suami
xnak bagi aku jadi SINGA... )Masa balik kerja...
Ko xde keje sgt ko nak sibuk hal rumahtangga aku..
Aishh pelik gak aku xde lah pulak gaduh2 hari ni..
Maybe sebab suami aku terlambat tu aku 'terbuat muka' kot..
Maklumlah orang mengandung ni, banyak ragam...
Xpelah mgkn aku xsengaja kot... 

Nak jadikan cerita, lepas en Suami tertido, aku mulakan operasi spot chek..
Tetiba tergerak nak baca wassap makhluk tu...
Dia bukan cakap muka mcm nak marah ( seperti ayat cover En Suami )
tapi dia  cakap muka aku cam SINGA..
KURANG AJAR kan.. Ko tu dah lah msg laki org.. Mengata aku pulak..
Dasar BUDAK.. Tapi aku tetap reply msg dia.. Suka hati je nak mengata aku..
Siap dia bagi nasihat suh aku senyum selalu...
Xpelah.. Ko 'baik sgt' kan sampai banyak waktu nak wassap suami org..
Xpelah Allah satu je.. Dia tahu sape mulut jahat. Sape hati busuk...
Sekian...

#nasib aku mengandung, kalau x dah semua nama 'binatang' aku bg kat ko..
Nak je aku tempek muka ko n nama ko kat sini!! Kan dh meroyan pepagi ni...

Thursday, October 30, 2014

24weeks @ 6bulan

Salam semua...
Pejam celik dah masuk minggu 24 dah..
Lagi 16 minggu 'nik' junior' akan keluar ke dunia ini.. hehe
kalau ikut kakaknya lebih due sehari..
Yang ni tak tahu lah...
Semoga di permudahkan segala urusanku ini.. hehe

Dua kali scan pon result yg sama keluar..
Hope hujung bulan depan scan di HUKM akan lebih jelas la nmpknya..
Hari tu pun dah jelas.. Cuma En Suami masih ragu2..
Kot2 kuar lain..
Ape pun xkisah ape jantinanya..
Moga semuanya selamat..
Setelah penantian 4 years..

#saat paling best bile memalam kakak izzah pegang perut mommy.. rs adiknya menendang..
dia punya gelak hadoi.. mommy syg fmly kita..

Wednesday, October 29, 2014

BERSABARLAH WAHAI HATI

Sekiranya kita berada di pihak yang benar..
Allah akan menolong kita..
Tiada manusia yang sempurna di muka bumi ini..
Semua orang ada kebaikan dan keburukannya..





















#walaupun jwpnnya agak memeritkan, hy kepada MU aku berdoa & berserah.

Thursday, October 23, 2014

SETIAP MASA SETIAP DETIK..

Hari ini mulakan kerja seperti biasa..
Walaupun masih tersentap dengan kejadian yg sama,
hari2 mendatang harus ditempuhi..
Demi masa depan.. Demi keluarga..

2hr telah berlalu..
Aku tetap dengan 'keras kepalaku'.
Sekali aku cakap A, xkan jadi B dah..
Sebelum ni aku boleh je pekakkan telinga n butakan hati..
Tapi kali ini mungkin tidak lagi..
Amaran dan peringatan yang diberikan tidak dipedulikan.
Macam cakap dengan lembu.. Ops...

Kita tengoklah sampai bila boleh bertahan..
Maaf, aku jenis pantang dicabar..
Walaupun rasa menyesal dengan ape yg berlaku..
Tapi aku tetap lakukan..

# sama je perangai izzah dgn aku.. skli cakap tu, xkan berubah dah..

Tuesday, October 21, 2014

BERULANG KEMBALI

Sampai bile harus lalui situasi sebegini...
Kenapa aku..
Hanya aku rasa betapa peritnya dugaan tersebut..
Ya Allah... Ya Allah..
Allah s.w.t datangkan dugaan kepada orang2 yang sabar
dan insan terpilih..
Syukur alhamdulillah..
Semoga ada hikmah di sebalik ape yang berlaku..
moga dibukakan pintu hati seluas2nya..

#mood xbrape nak stabil.. sory baby cz terpaksa lalui semuanya..

Tuesday, September 23, 2014

SEMOGA DIPERMUDAHKAN SEGALA URUSANKU

Minggu ni dah 19w..
Sekejap je masa berlalu...
Dua minggu lagi nak balik kg lagi..
Balik anta nenekku n raya haji sekali..
Tahun depan la pulak balik..
Untuk cuti panjang 3 bulan.. hehhee..

Minggu lepas aku ada 2 appointment..
Rabu di KKIA Salak Selatan..
Khamis pulak di HUKM..
Masa di HUKM doc scan.. N
Dah nampak semua sifatnya..
Muka je xnampak coz dia tutup ngan tangan..
N doc ternampak anunya.. dia cakap BOY ni...
2x doc scan kat situ.. Xkisah jantina asal semuanya selamat..
Syukur Alhamdulillah.. Setelah penantian selama 4tahun..
Ada sebabnya kenapa Allah tidak memberikan rezeki awal kepada kami..


#kakak Izzah selalu ty psl baby.. Suka sgt dia.. Siap pggl baby boy lagi. Padahal ms tu belum
scan lagi... hehe

Wednesday, August 27, 2014

TERCAPAI IMPIAN SI DIA

Salam tengahari...
hari ni suram je..
Kat opis pon tiada org sgt..
Ada yang outstation la.. kursus la..
Yg bestnya 8-12 aku pon outstation di Negeri tercinta..
Hehhehehe.

Semalam, berita gembira buat En Suami..
Dia berjaya dapat tawaran  sambung belajar..
Tu lah impian dia.. N impian arwah mamanya..
Aku bab2 sambung belajar dah out..
Dah tak minat.. Kebetulan ex roomate aku pun dapat..
Tahniah korang... Aku pon tumpang gembira..
Entah2 nanti korang jd 'bos' aku.. hahhaa..

Tapi kitaorg balik kg aku dulu..
sebelum lapor diri ke Negeri di selatan..
Ada kenduri sepupu mak aku...
Semoga perjalananan kami di permudahkan..
KL- Kelantan -Skudai - Kelantan..